OVER ONS

 

New Book Collective is een shared service center voor de onafhankelijke boekenuitgeverij. Wij bieden dienstverlening aan op gebieden waarin de onafhankelijke uitgeverij meer zou kunnen en moeten samenwerken. Zo hebben wij een verkooporganisatie voor meer gezamenlijk verkoopkracht; ontwikkelen we publishing software voor een efficiëntere en goedkopere werkinrichting en kijken we naar andere deelgebieden waar voor de boekenuitgeverij nog meer collectieve winst valt te behalen.

 

New Book Collective is opgericht door Joke de Witte en Maarten Richel. Beiden hebben uitgebreide ervaring in het boekenvak.

 

JOKE DE WITTE was bij verschillende uitgeverijen controller en in die zin ook verantwoordelijk voor ICT. Zij werkte voorheen  voor Meulenhoff & Co op de holding en hield zich in die functie ook bezig met de werkmaatschappijen Meulenhoff Educatief, J.M. Meulenhoff, Meulenhoff Informatief, 

EBS (distributiebedrijf), Uitgeverij Arena en Uitgeverij Kritak. Bedrijven waarvoor zij werkt(e) zijn Uitgeverij Maarten Muntinga, Uitgeverij Sirene, Uitgeverij Cossee, De Groene Amsterdammer, Amsterdam University Press en CPNB. 

 

MAARTEN RICHEL bekleedde in het boekenvak diverse commerciële en leidinggevende functies. Hij werkte onder meer als directeur voor Uitgeverij Maarten Muntinga, Uitgeverij Sirene en The House of Books. Daarnaast verrichtte hij freelance werkzaamheden voor Uitgeverij Cossee, Uitgeverij Podium en Stichting CPNB.

 

CONTACT