New Book Collective zoekt een stagiair(e) Promotie
Vanaf augustus/september 2021

 

New Book Collective is een dienstverlenend bedrijf voor zelfstandige boekenuitgeverijen. Wij verzorgen diensten op het gebied van verkoop, publiciteit, publishing software en royalty-administratie voor meer dan 40 uitgeverijen uit Nederland en België en vertegenwoordigen daarnaast een aantal self publishers als Paulien Cornelisse, Rick Pastoor en Maike Meijer.

 

Voor de ondersteuning bij onze promotie werkzaamheden zoeken wij een stagiair(e) voor minstens 32 uur per week, gedurende minimaal 4 maanden.

Als stagiair(e) van New Book Collective draai je mee op de promotie afdeling. Zo zal je onder meer meehelpen bij de promotie van diverse literaire en commerciële boeken, uiteenlopend van literatuur tot kookboeken, van kunst- tot kinderboeken. Je denkt mee bij het opstellen en uitvoeren van promotieplannen, maakt persberichten, hebt contact met journalisten, auteurs en uitgeverijen en helpt actief mee om een boek of auteur zo goed mogelijk te presenteren.

New Book Collective is een klein bedrijf waarin we alles samen oppakken, dus zoeken wij ook iemand die met net zoveel plezier als wij de handen uit de mouwen steekt, telefoontjes pleegt, mails naar de boekhandel voorbereidt en uiteraard ook een goede video-gesprekspartner is.

 

 

Dus ben jij iemand die: 

·         niet alleen van boeken houdt, maar ze ook kan promoten bij traditionele en nieuwe media;

·         graag deel wil uitmaken van een jong en groeiend bedrijf waar alles mogelijk is maar vooral veel gedaan moet worden;

·         zelfstandig en verantwoordelijk is, want een deel van deze stage werk je vanuit huis

·         digitaal onderlegd is, maar ook niet bang is om een postzegel te plakken;

·         veel wil leren en ons ook wat kan bijbrengen;

·         assertief is en bijdehand en tegelijkertijd klantgericht kan denken;

·         en vindt dat Vlaanderen ook bij het Nederlands taalgebied hoort;


 

Wij bieden:

·         een kleine, leuke organisatie waar iedereen alles doet

·         de mogelijkheid om je breed te ontwikkelen binnen het boekenvak

·         goede begeleiding op kantoor en op afstand

·         toegang tot prachtige boeken

·         een stage- én OV-vergoeding


Corona

Veel dingen gaan momenteel anders dan we ze normaal doen. Dat geldt ook voor het begeleiden van een stagiair(e). Normaal gesproken zijn we werkzaam op ons kantoor in Utrecht. De Corona-maatregelen veranderen constant en wij passen ons daar op aan. Zo werken we nu vooral thuis. Je zal tijdens je stage, zolang de overheid thuiswerken streng adviseert, vooral vanuit huis werken. We proberen je op kantoor in te werken (als het kan) en je dan verder (deels) digitaal te begeleiden.

Mochten de maatregelen versoepelen (fingers crossed), dan ben je welkom om aan te sluiten bij bezoekjes aan de boekhandel en uitgevers. En dan kunnen de verzorgde kantoorlunches ook weer doorgaan 😉.


 

Reageer!

Reageer door een mail te sturen naar Mandy Hoenderop, of bel voor meer informatie:
020 2260 238 / promotie@newbookcollective.com