ELMA VAN VLIET START EIGEN UITGEVERIJ


Van Vliet ziet het oprichten van een eigen uitgeverij boven alles als een volgende stap in haar ontwikkeling. 'Ik heb het ontzettend leuk gehad bij Unieboek|Het Spectrum', vertelt ze. 'Veel geleerd ook. Maar ik wil het nu graag kunnen doen in mijn eigen tempo, op mijn eigen manier. Niet dat dat bij de uitgeverij onmogelijk was, maar ik wil gewoon alles zelf kunnen beslissen.'


Hooguit kun je zeggen dat de coronacrisis deze stap heeft versneld. 'Boeken maken doe je samen. Ik wil daarom altijd graag met de uitgeverij het papier voelen van een nieuwe uitgave bijvoorbeeld. Maar door corona moest veel op afstand gedaan worden. Dat maakte het moeilijker. Ik ben ook moeder van twee kinderen. Door de lockdown heb ik toen, zoals iedereen, een nieuwe balans moeten vinden. Ik wilde toen op een andere manier werken.'


Uitgeverij Van Vliet neemt in eerste instantie niemand aan. De auteur gaat aan de slag met freelancers, met wie ze soms al jaren werkt. Voor de marketing & sales is ze in zee gegaan met New Book Collective. Haar portfolio is nog tot het einde van dit jaar bij Unieboek|Het Spectrum leverbaar, daarna neemt NBC het over. Het salesteam gaat deze maand wel al aan de slag met de nieuwe uitgaven.


Van Vliet heeft daarbij plannen voor nieuwe producten, maar wil daar nu nog niets over onthullen. Ook blijft ze zich bezighouden met haar succesvolle invulboeken en guided journals. Sinds als eerste Mam, vertel eens verscheen, zijn wereldwijd miljoen exemplaren van haar werk verkocht. 'Het is mijn missie om mensen te helpen echt contact te maken en harten te verbinden. Daar blijf ik gewoon mee doorgaan.'

Berichten