Nieuw boek van Paulien Cornelisse over haar liefde voor Japan

Op 15 april 2020 verschijnt:

Japan in honderd kleine stukjes

Paulien Cornelisse houdt al jaren een Japan verzameling bij. Haar collectie bestaat uit dingen die ze weet over het land. Soms zijn het vondsten die ze deed tijdens haar reizen en verblijven in Japan. Soms zijn het opmerkelijke feitjes. En omdat ze het nu eenmaal niet kan laten, zitten er in haar verzameling ook veel observaties over de Japanse taal.

Japan in honderd kleine stukjes is een boek voor reizigers, thuisblijvers, taalliefhebbers en andere nieuwsgierigen. Met eigen illustraties van Paulien Cornelisse. Ze laat je ervaren hoe het voelt om te houden van een land dat nooit van jou zal zijn.

‘Lange tijd is Japan mijn droomland geweest. Daar moest ik heen! Daar zou ik heen! En toen ik er eenmaal geweest was, werd Japan mijn heimweeland. Kijk, dat is ware liefde.’

Paulien Cornelisse is schrijver, cabaretier en columnist. Ze maakt voor de VPRO de televisieserie Tokidoki, waarvan het tweede seizoen vanaf 17 mei 2020 zal worden uitgezonden. Daarnaast heeft ze een column op de voorpagina van de Volkskrant. Eerder schreef ze de boeken Taal is zeg maar echt mijn ding, En dan nog iets, De verwarde cavia en Taal voor de leuk. De laatste drie werden genomineerd voor de NS Publieksprijs. Sinds 2016 geeft Paulien Cornelisse haar boeken zelf uit.

Berichten